Inside Vungle’s new vibrant office

Vungle selected a heritage building for their new office nestled in the heart of Singapore’s Chinatown district.

Scroll down to read the article or click here to open the article on www.archello.com

Vungle, leading mobile advertising platform, recently moved into its vibrant new Singapore office designed by MCX Interior, which previously designed their Beijing office as well.Vungle selected a heritage building for their new office nestled in the heart of Singapore’s Chinatown district. Their design brief included a request to infuse Singapore culture into their new office. With this in mind, MCX Interior developed a design concept for Vungle’s new Singapore office as a “garden city”, including proud references to Singapore.

Entry into the office immediately reveals an inviting space including a tiered seating, lush potted plants, colorful pillows with pop art referencing Singapore’s dynamic culture and a modern relief mural installation depicting the shophouses in Singapore’s Telok Ayer Street, the significant historical site where Vungle’s office resides. This space serves as a reception area to greet guests before ushering them to meeting rooms, as well as a venue for staff town hall meetings and other events.

The office provides various spaces to work and collaborate. In the new Vungle office, employees can enjoy changes of scenery throughout their working days. For example, the “working café” resembles a kopitiam, a kind of traditional coffee shop found in the region, while elsewhere in the office they can find large booth seating covered in fabric with an abstract leaf motif that embraces the garden theme.

As a heritage building, the pre-war shophouse Vungle occupies enjoys oversight by the Singaporean authorities to conserve and maintain its heritage elements both structural and decorative. MCX Interior’s concept emphatically embraces these rules, striking a comfortable balance between an efficient, vibrant design and careful treatment of the building. For example, staff enjoy modern, ergonomic conveniences such as adjustable height desks and a range of zones to support different personalities and modern work styles, while the design of the space has kept intact the wood floors and exposed ceilings. Leaving the original, high ceilings exposed has optimized the volume and spaciousness of the traditional interior, too, while MCX Interior wrapped beams in the general work area with modular fames and planters to bring in greenery representative of Singapore’s global reputation as a “garden city”.

This new office’s design reflects Singapore’s historical site’s character and spirit both inside and out and captures Vungle’s commitment to offering their employees an innovative, creative and inspiring space to work.